Strik Patisserie bakt ook dit jaar weer de ‘Beste speculaas van Gelderland’

ingevoerd op 05-10-2017

Tijdens de eind september in Nieuwegein gehouden bakkersvakbeurs de ‘Beko Najaarsdagen’, vonden ook weer de jaarlijkse speculaaskeuringen plaats.

Banketbakkers konden 3 soorten speculaas laten beoordelen: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Die speculaas werd gekeurd door een consumentenpanel en een vakjury. De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien. Voor het consumentenpanel speelden de verpakking en de presentatie wel een rol bij de beoordeling.

Er werden 281 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd: 106 speculaasjes zonder amandelen, 107 speculaasjes met amandelen en 68 stuks gevulde speculaas. Men moest minimaal een 7 halen om überhaupt in aanmerking te kunnen komen voor een titel. Strik Patisserie behaalde met de verschillende soorten speculaas een gemiddelde score van 9,1 en werd daarmee als uitmuntend beoordeeld en tevens de hoogste score van de provincie Gelderland.

De trotse eigenaar van Strik Patisserie, Maurits van Geenen lachend: “Een fantastische score, zeker omdat dit al de 3e keer op rij is dat we deze titel bemachtigen. Het bewijst dat we topkwaliteit speculaas maken en dat is echt superleuk om te horen. De volgende uitdaging is nu om ook de landelijke titel binnen te halen! De gehele maand oktober zetten we uiteraard de verschillende soorten prijswinnende speculaas centraal, hebben we heerlijke aanbiedingen en natuurlijk kan iedereen in de winkel onze lekkernijen komen proeven!”

Foto Beste speculaas van Gelderland Foto Beste speculaas van Gelderland